En efterlängad lägesuppdatering.

Efter många och långa påtryckningar från den allt växande läsarskaran av fredrik.org kommer här nu en summering av vad som hänt den senaste månaden.

Mars och April har i princip rasat förbi i ett högt tempo. Sommaren tittade in som hastigast i början på April men återigen visade sig vädergudarna från sin elakaste sida. Ena helgen 25 grader varmt, andra helgen snöslask och minusgrader. Nåväl, nu verkar det ha sansat sig lite då temperaturen sista veckorna stadigt legat över 10-strecket. Blev smått chockad av värmen som slog emot mig igår när jag klev ur bilen vid Hugos dagis. +25 grader, och då var klockan ändå 17. Äntligen! Som jag har längtat efter sommarsäsongen. Det får en att undra varför man egentligen bosätter sig i ett land där halva året präglas av kyla, fukt och mörker. Å andra sidan, hade jag uppskattat våren lika mycket om jag bott i t ex Kalifornien?

I mitt förra inlägg skrev jag lite kort om den stundande anläggningen av trädgården. Jag vet inte hur många timmar jag lagt under sista månaden men jag har alldeles nyligen närmat mig le grande finale.

  • Pelle hjälpte mig med underarbetet då jag gjorde en stensatt gångväg från parkeringen upp till huset. (Benders Labyrint Antik, gångvägen i grå och inramning i grafit.)
  • Stig, brädgårdens riddare, var till väldigt stor hjälp under min semestervecka (26-30/4) då vi byggde 26meter altanräcke.
  • Krister ”kråkis jr” har besökt oss ett antal gånger under April månad. Hela långfredagen spenderades med att planera ut de sista av våra fyllnadsmassor och forma vad som skulle bli vår framtida gräsmatta. Nivåer skapades och böljande linjer vilka kommer att rama in den gröna, sköna mattan. Stora stenblock placerades ut till ett Stone Henge i miniformat, en mur byggdes och likaså en gångväg ned till vår framtida kompost.
  • Lasse från Ärla har levererat fem lastbilslass med prima matjord (60m3) vilka far och sån Kråkis hjälpte oss att lägga ut.
  • Lasse svåger har varit hovleverantör av PEM-slang samt tillhörande kopplingar till bevattningsanläggningen som nu är nedgrävd och nästan helt i drift. Vi har fri tillgång till sjövatten och för att dra full nytta av detta har vi strategiskt placerat ut ett antal vattenposter. Tillsammans med en uppsättning bevattningstimers och cirkelspridare är jag nästan i mål med min helautomatiska bevattningsanläggning. I dagsläget är det bara en zon som är i drift och den vattnar för tillfället en timme i taget med sex timmars intervall. Vad är det vi vattnar egentligen?
  • Gräsmattan är påbörjad! Som sagt fick vi hjälp att lägga ut matjorden på ett ungefär. Den behövde dock både plattas till samt jämnas ut för att vara ett bra underlag till gräsmattan. Pappa Gösta bidrog med utlån av trädgårdstraktor, synnerligen väl passande för ändamålet. En stycke lastpall med tillika vikter på bands fast i dragkroken på traktorn. Efter det följde ett race runt i trädgården som skulle fått självaste Schumacher grön av avund. Resultatet blev dock över all förväntan. Det blev perfekt packat av de breda traktorhjulen och samtidigt utslätat. Samtidigt som jag sladdade runt med traktorn slet Sara med att gräva ner vattenslangen, hon uppskattade inte riktigt mina tummen upp utan svaret blev ett annat, centralt placerat, finger upp. Undrar varför 🙂 Sådden påbörjades den 25/4 och jag fick resten av den stora ytan sådd igår, den 26/4. Ska på vägen hem från jobbet idag passa på att handla lite mer spridare så att resten av tomten täcks upp av automatiken.

På jobbet erbjuds nu allt mer utmanande uppdrag i en aldrig sinande ström. Det rör sig för tillfället mestadels om 1-3 dagars supportärenden på produkten jag för tillfället är själv på Stockholmskontoret att jobba med. Tydligen har vi rekryterat en person som börjar efter semestern, det blir bra med lite förstärkningar i leden. Jag har börjat jobba hemma cirka 2 dagar i veckan för att slippa sitta i bilen varje dag, känner att det fungerar överlag bra. Vad gäller morgontrafiken har jag varit tvungen att åka allt tidigare för att slippa köer och stockningar. I vintras lämnade jag hemmet vid 06 och hade i princip fritt fram hela vägen upp, nu måste jag åka 0530 och då är det nästan gränsfall. Å andra sidan är det ljust så det hjälper väl till lite antar jag. Förutom pendligen som är den uppenbara minusposten i denna för mig synnerligen högintressanta ekvation trivs jag något utomordentligt bra på mitt nya arbete. Arbetsuppgifterna passar mig perfekt; mycket kundkontakter, fritt att planera arbetet som jag vill, en hel del tankeverksamhet erfordras och det är i allra högsta grad varierande.

Ikväll ska hela familjen hem till Maggan och Stig för att fira den sistnämnde på hans namnsdag ”Valdemar”. Sara jobbar den här helgen och jag ska se om jag hinner påbörja utvecklingen av den nya hemsidan åt farbror Björn. Samtidigt tänkte jag få resten av gräsfröna i backen och även leka med Hugo ute i solen.

Until next time!

Eder Fredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *