Deffen tuffar vidare

Träningen går fortsatt bra. Jag har haft turen att vara hyfsat skadefri sedan i våras och det har haft en positiv inverkan helt klart.  Jag märker att pressövningarna är där jag är svagast, tänker främst på militär- och bänkpress. Jag har gjort ett par reps på min egen kroppsvikt men det är allt annat än stabilt.

Med start förra veckan så har jag ändrat om i träningsprogrammet en smula, jag kör nu enligt modellen ”omvänd pyramid” eller populärt kallat RPT. Det innebär att jag går all out på första settet, sen minskar jag vikten på set nr 2 med 10% och ökar repsantalet med ett. På set 3 minskar jag vikten ytterligare med 10% och ökar repsantalet med ett till. Så på senaste markpasset såg det ut såhär;

Set 1: 121 kg – 5 reps
Set 2: 109kg – 6 reps
Set 3: 98 kg – 7 reps.

När jag klarar mitt förutbestämda repsantal på respektive set  utan failure så ökar jag vikten med 2,5% nästa gång. Så i ovanstående exempel så blir det nästa vecka
Set 1: 124 kg
Set 2: 111 kg
Set 3: 100 kg

Vad gäller formen så går min deff vidare. Jag har snittat ca 1800kcal sista två veckorna och vikten går långsamt men stadigt nedåt. När jag drog igång min nystart låg jag på 71,5 kg, imorse låg snittvikten på 69kg så minskningen med 0,6-0,7kg som jag planerade stämmer ganska fint med verkligheten.

Vid väldigt gynnsam belysning kan man skönja två stycken bulor högst upp på magen som med lite vilja skulle kunna kallas ”rutor”.

Väldigt motiverande!

Att få ett komplett 6-pack till min 33årsdag har jag nu insett blir rätt omöjligt med tanke på tidsaspekten, däremot blir det nog en fin julklapp till mig själv!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *