Det här med maten då..

Min ”nystart deff 2011” som drog igång i slutet på augusti har hittills resulterat i -4,2 kg. Detta fördelat på cirka 10 veckor. Det är ett bra resultat men lite för långsamt mot ursprunglig plan.

Motvilligt erkänner jag att jag inte riktigt cyklat kalorierna som jag hade planerat från början. Huvudanledningen känner jag är att jag tycker att jag tappat fart i viktnedgången i omgångar och därav dragit ner kalorimängden på träningsdagarna.

Med facit i hand hade den rätta metoden varit att behålla ett kalorigap mellan träningsdag och vilodag där jag isåfall hade justerat ner vilodagen istället för träningsdagen. Hur tänkte jag egentligen?

Nu är det nya, friska tag inför sista spurten före jul. Jag har benat ner makronutrientfördelningen mer detaljerat med mycket inspiration från Andys guide som finns här, http://rippedbody.jp/2011/10/23/how-to-calculate-leangains-macros/

Som upplägget ser ut just nu kommer jag äta enligt följande schema fram tills jul då jag planerar att utvärdera resultatet igen;

Träningsdag (ca 2000 kcal)

  • Protein 155 gram
  • Fett 40 gram
  • Kolhydrat  260 gram

Vilodag (ca 1000 kcal)

  • Protein 155 gram
  • Fett 80 gram
  • Kolhydrat  20gram

Det tränade ögat ser att det är proteinet ligger mer eller mindre konstant men kolhydrat hoppar upp och ned rejält. Det här och en fortsatt träning 3 dagar i veckan kommer ge en veckobalans på ca -4500 kalorier vilket i teorin ska ge en viktnedgång på nånstans kring 500g  i veckan.

Det påstås på håll och kanter att ”the devil is in the details” just vad gäller makronutrientfördelningen, det återstår nu att se om det ligger något i det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *