Uppdateringsfrekvens

Man kan väl säga att jag tappade lusten att uppdatera bloggen, fitocracy samt excelarket efter varje träningspass. Framöver kommer inte mina pass loggas här något mer, däremot om större förändringar sker vilket hänt nyligen.

Året hitills.

Efter en halvlyckad bulk som resulterade i rejält ökat midjemått så växlade jag i februari över till deff. Av någon anledning jag inte riktigt minns nu så tyckte jag det var en briljant idé att samtidigt gå över från Starting Strength till ett högvolymschema. Det i samband med kaloriunderskott gick inte speciellt bra ihop. Jag gick visserligen ner i vikt men tappade också en hel del styrka (läs: muskler).  Sedan några veckor tillbaka har jag gått tillbaka till något jag vet fungerar för mig under deff: lågvolym med inriktning på styrka.

Från att maxat 5 reps på 110kg knäböj i februari så kör jag med nöd och näppe 3 reps på 100kg idag. Det är katastrof och måste åtgärdas.

Just nu ligger kroppsvikten mellan 71-72 kg och jag kommer att gå nedåt i en långsam takt och samtidigt försöka öka styrkan tills dess att jag börjar stagnera. I samband med det kommer kaloriintaget att långsamt ökas på träningsdagarna tills jag kan fortsätta öka i mina lyft. Det kommer vara min prestation på gymmet som får styra intaget av föda helt enkelt, inte andra vägen runt som jag körde i början på året. Jag kommer visserligen att lägga på mig muskelmassa i en långsammare takt men jag gissar att fettinlagringen på så vis blir minimal.

Tack för den här gången.

F

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *