Boring But Big 3 Month Challenge

Efter lite hattande med deff, balans och lånsam bulk samt allmänt vattentrampande har jag nu bestämt mig för vad jag ska syssla med dom kommande tre månaderna.

Jag har bestämt mig för att försöka bygga på mig mer massa för att känna mig mindre spinkig. För att komma nånvart med det målet så kommer jag bortse från det faktum att jag kommer lägga på mig några centimeter kring midjan. Det är något som man får med på köpet helt enkelt!

Schemat jag kommer följa en en variant på Jim Wendlers populära 5/3/1. Det har en styrkedel och en volymdel vilket jag känner passar mig bra. En utförlig beskrivning kommer här: http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=5051741

Alla pass kommer loggas och jag kommer att hålla koll på kaloriintaget (med syfte att se till att jag går rejält plus varje dag).

Som förberedelser har jag tagit reda på mina nuvarande maxlyft. Detta genom att använda en 1rm-calculator där man matar in antal reps och kg. Ut ploppar på den teoretiska maxvikten på en repetition. Detta används som inputvariabler i träningsschemat. (1RM = 1 rep max)

Dagen till ära satte jag följande lyft;

  • Marklyft 120 kg * 10 reps =  160 kg 1RM
  • Bänkpress 65 kg * 10 reps = 87 kg 1RM
  • Knäböj 90 kg * 10 reps = 120 kg 1RM

Militärpress utgick pga känningar i axeln.

Wendler säger att man ska ta 90% av sitt träningsmax vilket då blir

  • Marklyft 144 kg
  • Knäböj 108 kg
  • Bänkpress 78 kg

En fullständig utskrift av mitt schema finns under sidan träningsprogram.

 

Nu kör vi!