Söndag, matlagningsdag

Idag är halva familjen är iväg på diverse äventyr så då passar det ypperligt att förbereda några av veckans måltider.

Då kyckling är en basvara försöker jag variera den på diverse sätt. Just nu är jag helt såld på thaigrytor. Nu tar jag  alla möjliga genvägar som finns med bl.a. färdiga grytbaser och grönsaker. Men! Slutresultatet blir faktiskt riktigt skapligt.

Jag börjar med att tärna kycklingen i lagom stora bitar sen fräser jag den i lite olja så den får en yta. Efter det vickar jag i resten av ingredienserna och låter puttra i ca 10 minuter på medelhög värme tills dess att kycklingen är genomkokt. Som tillbehör brukar jag äta någon form av grönsaksmix. Just nu är Willys wokmix ett stående inslag.

Otroligt lättlagat och förvånansvärt gott!

picture 032

+

red

+

wok_gronsaker

=

Red Curry Chicken

 

Innehåll och näringsvärden
Photo 2013-01-27 11 38 47

Totalt 2890 kcal
Protein: 341g
Kolhydrater: 54g
Fett: 143g

Per portion 578 kcal
Protein: 68g
Kolhydrater: 11g
Fett: 29g

 

 

När jag var igång och grävde i kylen hittade jag även en liten bit färdigkokt julskinka. Passade på att griljera den samtidigt som kycklingen myste på spisen. Om nom nom!
Julskinka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *