Mot nya mål

Livet går vidare och även min träning! Jag har sedan sommaren börjat ändra min kost mer och mer för att nu ha gått över till att äta mer frekvent och mindre portioner än tidigare.b11622f6214b11e3a98422000aa80fc9_7 Det var dags för en förändring och jag har inget emot att prova nya upplägg. Periodisk fasta har fungerat bra för mig och framförallt under viktnedgång. Nu kommer jag att utvärdera det här upplägget under några månader och se vad det ger för resultat på min kroppssammansättning.

För att kunna ge det en ärlig chans så gjorde jag en kalipermätning innan och planerar att göra ett par stycken till under resans gång.

Allt i vetenskapens namn! 

Träningen har även den förändrats från att vara ganska tung med låga repetitionsantal till en mer högfrekvent träning. Mitt fokus har varit att verkligen få kontakt med den muskel/muskelgrupp jag avser att träna i den övningen som utförs. Jag följer för tillfället ett fyrdelat program där jag på separata dagar tränar följande muskelgrupper

  • axlar/bröst,
  • armar/mage
  • ben
  • rygg

Ett typiskt träningspass brukar påbörjas med en basövning. På bendagen är knäböj en given etta. Jag värmer upp på låg vikt och jobbar mig sedan uppåt min arbetsvikt. När jag nått arbetsvikt påbörjas den ack så karaktärsdanande träningen. Jag väljer en vikt som gör att jag klarar av någonstans mellan 8-12 repetitioner per set.

Målet är 12 repetitioner med full kontakt i avsedd muskel under övningen!

Om jag märker jag att det går lite för lätt trots bibehållen god teknik så höjer jag vikten en aning till nästa benpass. Knäböjövningen fortsätter sedan med 5 raka set på samma vikt. Som avslutning på böjpasset brukar jag att sänka vikten ca 20% och sen köra två avslutande set om 10 repetitioner i en följd med kort vila. Efter böjen fortsätter jag vidare till benpressen och följer samma metod som ovan. Jobbar mig uppåt arbetsvikten och kör sedan 5 set på raken. Benpressen är en nyupptäckt kärlek som gör att jag verkligen kan vrida ur det sista ur benen på ett sätt som böjen inte tillåter.

Efter benpress väntar benspark och lårcurl i rask följd för att jobba vidare med framsida och baksida av låren. Samma melodi som tidigare.

Därefter blir det en uppsättning raka marklyft med full fokus på kontakt i baksidan av låren samt gluteus (aktern). Här använder jag rätt ofta dragremmar i dom sista seten när händerna börjar bli svettiga.

Här någonstans börjar det kännas rätt bra i benen och då passar det ju utomordentligt fint med utfall, i mitt fall föredrar jag med hantlar framför stång då jag tycker det är lättare att hålla balansen när tröttheten börjar slå till.

Träningen avslutar jag sedan med vadpress, både stående och sittande. Sist så provade jag att inte räkna reps över huvudtaget utan bara fortsätta köra tills det helt enkelt tog stopp. Det var antagligen effektivt för träningsvärken kom som ett brev på posten efter nån dag och det tog säkert 5 dagar innan jag kunde gå normalt igen. Great success!

Sådär ser ett typiskt pass ut och det brukar gå åt åt närmare två timmar inkl uppvärmning och restid. Det har varit mycket schemakrockar under den senaste perioden då vi håller på att bygga ut huset hemma med ett uterum. Då har träningen helt enkelt fått förläggas på dom tider som det passar.

Idag så var jag med om en riktig energiboost! Jag inhandlade en timme personlig träning av Jenny på träningscoachen och fick verkligen valuta för pengarna. Under timmen som avverkades så fick jag känna på en hel del nya varianter på ryggövningar. Det är fantastiskt vilken skillnad på träningen det gör när man har sällskap av en person som verkligen vet hur det ska gå till.

Jag kan verkligen rekommendera detta till dig som är intresserad av träning!

 

Nu är jag taggad till tusen inför morgondagens träningspass. Jag måste bara komma ihåg att parkera nära ingången 🙂

 

Vid tangentbordet / Fredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *