Life happens

Förra veckan var väldigt omtumlande för familjen. Min fru Sara har råkat ut för en rejäl knäskada och lyckats slita bort korsbandet från fästet i vänster knä. Olyckan hände när hon var på sitt fitnesspass i tisdags morse och hände på en sån banal övning som ”hoppa bock”. Det är helt sanslöst vilken otur hon har.

KB7000I nuläget så ser det inte ut att behövas någon operation men vi vet inte med säkerhet förrän om några veckor, Så, nu är hon skapligt orörlig i vänster ben.

Benet är fixerat i en lång skena som sitter spänd runt benet med ett antal band. Knäleden får inte röras överhuvudtaget dom närmsta 4 veckorna för att förhindra att knäleden skadas.

Det ser ändå rätt ljust ut och vi har haft mycket hjälp av vår granne som jobbar på ortopeden. Utan honom hade det inte varit lika goda chanser för Sara.

 
Det här sätter verkligen sina spår på vardagen och även hur tiden kan utnyttjas optimalt, tyvärr finns det ju bara 24 timmar på ett dygn. Hela den här händelsen passar rätt bra ihop med ett inlägg jag funderat på en stund, just vad gäller planering och utnyttjande av tid. Tidigare har jag och Sara alternerat lämning/hämtning på dagis och skola men av förklarliga skäl så kommer verkligheten se annorlunda ut dom närmsta månaderna.

Förra veckan gav mig ett smakprov på vad det innebär att sköta hela ruljangsen i hemmet både vad gäller logistik och produktion. Faktum är att det gick över förväntan och nyckeln till det ligger i mitt fall i förberedelser och minimering av ”dötid”.

2029140237_1365430852Genom att exempelvis minimera dötid i form av tv-tittande så frigörs en hel del tid på dygnet. Eller om man nu absolut MÅSTE se en viss serie, varför inte kombinera det med någon praktiskt aktivitet (hörde jag strykning?).

I optimeringens namn har jag börjat fundera på att lägga om träningen till ett tredelat program för att kunna få in lite högre frekvens. Som det ser ut just nu så är det lite väl optimistiskt att hoppas på fyra pass i veckan.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *